Dla tych restauracji w centrum Los Angeles warto pokonać korki

Nie da się ukryć, że Los Angeles jest obecnie jednym z najbardziej ekscytujących miast do jedzenia (nawet Zagat się z tym zgadza). Pomiędzy wielokulturowymi wpływami kulinarnymi a inspirującymi innowacjami technicznymi, restauracje w centrum miasta, takie jak Broken Spanish szefa kuchni Raya Garcii i Rossoblu szefa kuchni Steve'a Samsona, błyszczą pomimo tego, że znajdują się w cieniu wysokich wieżowców.

Zastanawiasz się nad rezerwacją miejsca w restauracji w centrum Los Angeles? Przed nami osiem lokalnych miejsc, które są tak dobre, że warto dla nich pokonać korki.

Redbird

Mieszcząca się w zabytkowym budynku plebanii przy katedrze St. Vibiana, restauracja Redbird może pochwalić się piękną scenerią, której dorównują jedynie wyśmienite dania. Zarezerwuj miejsce na dziedzińcu w ciepły wieczór w Los Angeles, aby rzucić okiem na wspaniałą dzwonnicę kościoła przez rozsuwany dach restauracji podczas posiłku.

Menu szefa kuchni Neala Frasera w Redbird ukazuje wielokulturowe wpływy obecne w Los Angeles, a hamachi crudo (na zdjęciu) z kokosem, kumkwatami i chrupiącą szalotką nie jest wyjątkiem. Tę sezonową przystawkę warto połączyć z wyśmienitym kieliszkiem wina, by rozpocząć posiłek w dekadenckim stylu.

Otium

Położone obok The Broad, jednego z najnowszych i najczęściej odwiedzanych muzeów sztuki współczesnej w Los Angeles, uderzające wnętrze Otium prawie rywalizuje z wnętrzem sąsiada. Inspirowany stylem industrialnym wystrój restauracji w centrum Los Angeles jest zarówno rustykalny, jak i wyrafinowany, dzięki czemu stanowi idealne uzupełnienie kuchni.

Menu szefa kuchni Timothy'ego Hollingswortha w Otium obejmuje wyrafinowane, ale bezpretensjonalne dania, od delikatnej ośmiornicy podawanej z bogatym sosem kretowym po aromatyczne danie falafel z bakłażanem i plasterkami świeżego ogórka i jasnej cytryny Meyer (na zdjęciu).

Rossoblu

Położona w centrum City Market South restauracja Rossoblu szefa kuchni Steve'a Samsona jest przyjemnie oddalona od zgiełku miasta. Zewnętrzne patio restauracji oferuje posiłki na świeżym powietrzu w przyjemne wieczory, podczas gdy w głównej jadalni znajduje się piękny, wielkoformatowy mural autorstwa artysty Cyrcle'a, będący ukłonem w stronę pobliskiej dzielnicy Arts District.

Chociaż Rossoblu jest restauracją całkowicie włoską, w menu nie znajdziemy pizzy. Z wyróżniającymi się daniami, takimi jak Tagliatelle al Ragù Bolognese Nonna, które zostało zainspirowane przepisem babci szefa kuchni Samsona, i Tortellini in Brodo (na zdjęciu) na liście, obiecujemy, że nie przegapisz.

Bestia

Pomimo faktu, że Bestia otworzyła swoje podwoje w 2012 roku, nadal jest jedną z najtrudniejszych restauracji do rezerwacji w Los Angeles - co jest prawdziwym świadectwem trwałej popularności włoskiej restauracji Ori Menashe i Genevieve Gergis. Pamiętaj, aby zaplanować miesiąc wcześniej, aby zająć stolik w tym gorącym miejscu w centrum Los Angeles.

Chociaż dostanie się do Bestii wymaga trochę planowania, jeden kęs makaronu Cavatelli alla Norcina (na zdjęciu) udowodni, że warto było czekać. Byłbyś niedbały, gdybyś pominął zamówienie pizzy Alla'nduja, wykonanej z domowej roboty pikantnej 'nduja (salami wieprzowe).

Wiosna

Dokonaj rezerwacji w restauracji Spring szefa kuchni Tony'ego Esnaulta, aby wybrać się na wycieczkę na południe Francji bez opuszczania granic Los Angeles. Siedząc pod stalowo-szklanym dachem atrium restauracji obok tryskającej fontanny, zapomnisz, że jesteś w centrum Los Angeles, zanim skosztujesz jedzenia.

W Spring szef kuchni Esnault przygotowuje swoje menu przy użyciu tylko najświeższych składników, dzięki czemu oferta restauracji zmienia się w zależności od sezonu. My marzymy o tych delikatnie smażonych przegrzebkach podawanych z dekadenckimi porcjami kawioru.

NoMad L.A.

NoMad L.A. był jednym z najbardziej oczekiwanych otwarć hotelowych 2018 roku. Ten nowojorski obiekt zawitał do Los Angeles, zajmując historyczny budynek Giannini Place, w którym w latach 20. ubiegłego wieku mieścił się Bank of Italy. Inspirowana Włochami architektura stanowi oszałamiającą scenerię dla dwóch hotelowych restauracji, The Mezzanine i The Lobby (na zdjęciu).

The Lobby, swobodna przestrzeń restauracyjna NoMad L.A. znajdująca się na pierwszym piętrze hotelu, serwuje na deser przepyszną kanapkę z lodami mleczno-miodowymi (na zdjęciu). Stworzona z kremowych lodów mlecznych, maślanych kruchych ciasteczek i lepkiego miodowo-pomarańczowego środka, kreacja cukiernika Bradleya Raya jest obowiązkową pozycją w menu.

Church & State

Church & State, założone przez ten sam zespół męża i żony, który prowadzi Spring, to kultowe francuskie bistro zlokalizowane w Arts District w budynku, w którym mieściła się oryginalna piekarnia Nabisco. Wyluzowana atmosfera wnętrza bistro doskonale komponuje się z kawiarnianym menu restauracji.

Church & State serwuje klasyczne francuskie dania, w tym wyśmienite potrawy, takie jak tatar ze steku, domowe wędliny, mus z wątróbki drobiowej i escargot (na zdjęciu), dzięki czemu to bistro jest obowiązkową restauracją w centrum Los Angeles.

Broken Spanish

Szef kuchni Ray Garcia w swojej pięknej restauracji Broken Spanish w centrum Los Angeles w nowoczesny sposób podchodzi do tradycyjnych meksykańskich składników i technik gotowania. Wystrój odzwierciedla kuchnię, z tradycyjnymi dekoracyjnymi kafelkami obok modnych minimalistycznych opraw oświetleniowych.

Nie można zjeść w Broken Spanish bez zamówienia chicharrón (na zdjęciu). Przygotowana przez szefa Garcii wersja tej klasycznej przekąski jest gotowana przez 24 godziny metodą sous-vide, a następnie smażona na głębokim tłuszczu i podawana z czosnkiem słoniowym mojo, kiełkami rzodkiewki i marynowanymi ziołami.

Autor